Διαβούλευση της ΕΕ για την αλλαγή του διπλώματος Β από 3500 σε 4250 Κιλά

Back to Blog
Δημοσιεύτηκε από: Zampetas Κατηγορία: Τα νέα μας Σχόλια: 2 Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/04/22

Διαβούλευση της ΕΕ για την αλλαγή του διπλώματος Β από 3500 σε 4250 Κιλά

Η αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας για την άδεια οδήγησης μπαίνει στην επόμενη φάση. Το όριο βάρους για την άδεια οδήγησης Β ( αυτοκινήτου ) μπορεί να αυξηθεί από 3,5 σε 4,25 τόνους. Όλοι οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να εκφράσουν την γνώμη τους μέχρι τις 20 Μαΐου 2022 και να δείξουν την αναγκαιότητα αλλαγής του ορίου βάρους στους Επιτρόπους της ΕΕ με σωστά επιχειρήματα.

Κινητικότητα υπάρχει στο θέμα της άδειας οδήγησης. Η Επιτροπή επανεξετάζει την οδηγία για την άδεια οδήγησης του 2006 – συμπεριλαμβανομένου του αν θα καταργηθεί στο μέλλον το όριο των 3,5 τόνων για τις άδειες οδήγησης κατηγορίας Β. Αυτό θα σήμαινε ότι όσοι πήραν το δίπλωμα οδήγησης μετά το 1999 θα μπορούσαν να οδηγήσουν αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με επιτρεπόμενο συνολικό βάρος έως 4,25 τόνους. Τουλάχιστον σε  αυτό ελπίζει η βιομηχανία τροχοσπίτων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή είχε ήδη πραγματοποιήσει μια διαβούλευση προσανατολισμού τον Μάιο του 2021 για να συγκεντρώσει τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης. Εκείνη την εποχή συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 2.200 αναφορές, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα από ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχοσπίτων. Όλοι ζήτησαν να αυξηθεί το μέγιστο βάρος για την άδεια οδήγησης Β σε 4,25 τόνους ή 4,5 τόνους.

Η F.I.C.M. Η Διεθνής Ομοσπονδία Clubs de Camping-Cars έπαιξε ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Ο Πρόεδρος Claude Guet έγραψε μια επιστολή στην Επίτροπο Κινητικότητας και Μεταφορών και επισύναψε ένα υπόμνημα που εξηγούσε την ιστορία του ορίου των 3,5 τόνων (που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα) και τους λόγους για τον αποκλεισμό τον οποίο βιώνει η βιομηχανία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια με αυτήν την απαίτηση.

Η F.I.C.M. έχει πλέον τοποθετηθεί στην κορυφή και των 2,5 εκατομμυρίων Ευρωπαίων χρηστών αυτοκινούμενων και μαζί με την Ένωση Αυτοκινουμένων (RU), ζητά την συμμετοχή στην έρευνα της ΕΕ «Αναθεώρηση της οδηγίας για την άδεια οδήγησης». Στόχος αυτού του ερωτηματολογίου είναι να συγκεντρώσει όλες τις σχετικές πληροφορίες για την αναθεώρηση της Οδηγίας 2006/126 για τις άδειες οδήγησης και να συγκεντρώσει τις απόψεις των πολιτών. Ζητούμενο είναι η μεταφορά της άδειας οδήγησης C1 ( 4250 Κιλά ) στην κατηγορία άδεια οδήγησης Β ( 3500 Κιλά ). Η προθεσμία για τη συμπλήρωση του διαδικτυακού ερωτηματολογίου ΕΕ είναι η 20η Μαΐου 2022 στις 23:59.

ΣΥΣΤΑΣΗ : Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι Τροχοσπιτάδες να συμμετάσχουν στο ερωτηματολόγιο

Κάντε κλικ εδώ για το ερωτηματολόγιο της ΕΕ: ​​Αναθεώρηση της οδηγίας για την άδεια οδήγησης

Share this post

Σχόλια (2)

  • ΜΕΡΜΙΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Συμφωνώ με την πρόταση για την αλλαγή της άδειας οδήγησης από 3.5 σε 4.25 η 4.5

    26/04/22 at 20:22
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

    27/04/22 at 05:30

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Back to Blog