Γενικές συμβουλές για τροχόσπιτα

Γενικές συμβουλές

Γενικές συμβουλές

Συμβουλές για την αγορά Τροχόσπιτου ή Αυτοκινούμενου

Η αγορά ενός τροχόσπιτου ή αυτοκινούμενου πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός καλού προγραμματισμού της οικογένειας. Καθίστε μαζί και σημειώστε σε έναν κατάλογο τις απαιτήσεις και το τι περιμένετε από ένα τροχόσπιτο.

Καινούργιο ή μεταχειρισμένο ;

Δεν υπάρχουν μόνο φανταστικά καινούργια τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα αλλά και αρκετά καλοδιατηρημένα μεταχειρισμένα. Ξεκάθαρο είναι ότι στο καινούργιο μπορείτε να επιλέξετε το αυτό των ονείρων σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας σε μέγεθος ή εξοπλισμό. Στην αγορά ενός μεταχειρισμένου πρέπει τις περισσότερες φορές να κάνετε κάποιο συμβιβασμό. Το ένα έχει κάποια σημαδάκια εξωτερικά αλλά έχει πολύ καλό εξοπλισμό ή αντίθετα, το άλλο έχει καλή διαρρύθμιση αλλά δεν μας αρέσουν το χρώμα των επίπλων και των υφασμάτων ή αντίθετα. Έτσι σε τελική ανάλυση θα δείτε τι μπορεί να αντέξει ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Φροντίστε μόνο το τροχόσπιτο που θα αγοράσετε η σχέση τιμής και προσφερομένων να είναι η καλύτερη δυνατή. Με λίγα λόγια να αξίζει το τροχόσπιτο τα λεφτά που θα δώσετε.

Έμπορος ή Ιδιώτης ;

Η αγορά από έναν έμπορο έχει πολλές φορές το πλεονέκτημα ( όχι πάντα και όχι από όλους ) να συνοδεύετε το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο από εγγύηση μεταχειρισμένου. Στην Hobby Hellas – Ζαμπέτας θα έχετε αυτή την εγγύηση. Δύο χρόνια στεγανότητας και ένα χρόνο καλής λειτουργίας ψυγείου – κουζίνας – θέρμανσης. Από τον ιδιώτη μάλλον παίρνετε εσείς το ρίσκο.

Εξοπλισμός : Πόσο σημαντικός είναι ;

Εδώ ισχύει : ¨Λειτουργικότητα πριν από την εμφάνιση¨. Όσο μικρότερος ο χώρος τόσο πιο ευέλικτοι είμαστε. Όποιος ταξιδεύει, καλό θα ήταν να μειώσει το κομφόρ του χώρου και αντίθετα. Να σκέφτεστε κυρίως τους αποθηκευτικούς χώρους για τις αποσκευές σας και συγκρίνετε το μέγεθος της κουζίνας και του χώρου της τουαλέτας με τις απαιτήσεις σας.

Πόσες θέσεις ύπνου χρειαζόμαστε ;

Όσα είναι και τα μέλη της οικογένειας. Μην αγοράζετε τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο για το αν θα έρθουν φιλοξενούμενοι αλλά κυρίως για τις ανάγκες της δικής σας οικογένειας. Καλό θα ήταν να σκεφτείτε αν θέλετε να κοιμάστε χωριστά οι γονείς από τα παιδιά. Είναι ξεκαθαρισμένο ότι : Είναι άσκοπο να εξοικονομείτε σε θέσεις ύπνου. Μία νύχτα μπορείτε να κοιμηθείτε κάπως στριμωγμένα. Τρεις εβδομάδες όχι.

Πότε να αγοράσω ;

Για τα καινούρια τροχόσπιτα η καλύτερη χρονική περίοδος είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου, προκειμένου να παραγγελθεί έγκαιρα στο εργοστάσιο. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε στο εξής πριν την αγορά ενός τροχόσπιτου τα παρακάτω σημαντικά στοιχεία.