ασφαλής οδήγηση

Ασφαλής οδήγηση (Ελαστικά)

Ασφαλής οδήγηση (Οδήγηση)

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης :

  • Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να επιβαίνει άνθρωπος ή κατοικίδιο πάνω στο Alkoven (Σοφίτα πάνω απ’ την θέση του οδηγού). Βαριά αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί εκεί, πρέπει να είναι ασφαλισμένα (υπάρχει δίχτυ ασφαλείας ) και δεμένα για να μην περιφέρονται και να μην τραυματίσουν τους επιβαίνοντες σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.
  • Οι επιβαίνοντες πρέπει να επιβιβαστούν κατά προτεραιότητα πρώτα στη καμπίνα του οδηγού και στη συνέχεια στα πίσω καθίσματα. Οι επιβαίνοντες μπορούν να καθίσουν μόνο εκεί όπου υπάρχει και η απαραίτητη ζώνη ασφαλείας. Εξαίρεση αποτελούν (βάση γερμανικής νομοθεσίας) οι θέσεις που βρίσκονται πλαγίως στην φορά κατεύθυνσης. Αν και χαρακτηρίζονται ως θέσεις έκτακτης ανάγκης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν έχουν ένα πλάγιο μαξιλαράκι στο ύψος της κεφαλής, το οποίο προσδίδει την απαραίτητη ασφάλεια. Οι θέσεις οι οποίες βρίσκονται αντίθετα στη φορά κατεύθυνσης του αυτοκινουμένου, επιτρέπεται να καταληφθούν από επιβάτες μόνο όταν έχουν σταθερά μαξιλάρια στήριξης πλάτης και μαξιλαράκι στο ύψος της κεφαλής για την ασφάλεια τους.
  • Μικροαντικείμενα, κονσέρβες κ.τ.λ. πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ντουλάπια που είναι ασφαλισμένα και δεν μπορούν να ανοίξουν σε απότομα φρεναρίσματα.
  • Οι φιάλες υγραερίου πρέπει να είναι ασφαλισμένες και γερά δεμένες.
  • Πριν το ταξίδι κάντε ένα γενικό έλεγχο στα ηλεκτρολογικά του αυτοκινουμένου. (φώτα πορείας, έλεγχος και δοκιμή στα φρένα, παρακολούθηση των ενδείξεων και των μηχανικών λειτουργιών όπως π.χ έλεγχος νερού στο ψυγείο, κατάσταση μηχανής, ένδειξη λαδιού κ.τ.λ.)
  • Έχετε πάντα μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, εργαλειοθήκη, κ.τ.λ.

Η σωστή προετοιμασία, ο έλεγχος, η πρόληψη και η ασφάλεια είναι η σιγουριά που θα σας συντροφεύει στο ταξίδι.