Σκηνές

Γενικά για τις σκηνές των τροχόσπιτων

Πώς μετράμε το σωστό μέγεθος για την σκηνή μας :

1. Ευθυγραμμίστε το τροχόσπιτό σας
2. Πάρτε ένα σχοινί και μετρήστε το τροχόσπιτο από έδαφος έως έδαφος. Σημείο Α -Β, όπως ακριβώς φαίνεται στο σχέδιο.
3. Μετρήστε πόσα μέτρα είναι το σχοινί σας.
4. Στον κατάλογο μας σε κάθε μοντέλο θα βρείτε έναν πίνακα με αριθμούς και σύμφωνα με το πόσο μήκος έχει το σχοινί σας θα βρείτε ποιο νούμερο ταιριάζει στο δικό σας τροχόσπιτο.

Παράδειγμα: Το τροχόσπιτό σας έχει περίμετρο 8,62 μέτρα και σας αρέσει το μοντέλο HIT της DWT. Θε επιλέξετε το Νο. 11, το οποίο ταιριάζει σε τροχόσπιτο με περίμετρο 851-880 εκατοστά. Περισσότερες πληροφορίες για το μέτρημα (αρχείο PDF)


Για επιβεβαίωση του μετρήματος επιλέξτε από την λίστα τη μάρκα του τροχόσπιτου σας για να ανοίξει το pdf αρχείο με τις ημερομηνίες και τους τύπους

Ποια σκηνή είναι η σωστή και ενδεδειγμένη για το τροχόσπιτο μου;

Ο έμπειρος Camper θέτει διαφορετικές απαιτήσεις σε κάθε μοντέλο σκηνής, οι οποίες διαφοροποιούνται στο υλικό, τον εξοπλισμό, την λειτουργικότητα, το βάρος ή τον σκελετό. Για αυτό τον λόγο η DWT και η Frankana προσφέρουν για όλες τις απαιτήσεις μία πλήρη γκάμα σε μοντέλα σκηνών.

Πως θα βρω το σωστό μοντέλο;

Στα περιεχόμενα μπορείτε να βρείτε μια ταξινόμηση ή πρόταση για ποιο σκοπό είναι καταλληλότερο το κάθε μοντέλο. Με αυτή την ταξινόμηση γίνεται ποιο συγκεκριμένη και ξεκάθαρη η αναζήτηση της σωστής σκηνής. Εξοπλισμός, λειτουργικότητα, υλικά περιγράφονται ξεχωριστά σε κάθε μοντέλο.


Στο eshop μας θα βρείτε και σκηνές camping

Για αρχή θα πρέπει να επιλέξετε την μορφή της σκηνής camping

Οι κλασικές σκηνές (Dome, all-rounder κτλ) είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για χρήση σε χιόνι, βράχια ή άμμο, καθώς αυτο-υποστηρίζονται μέσω των διασταυρούμενων αρμών σύνδεσης (χιαστή μπαλένες). Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη δύναμη και ικανότητα για να στηθεί μια τέτοια σκηνή σε συνθήκες με δυνατό άνεμο.

Οι σκηνές της σήραγγας (τούνελ) είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για περιηγήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας κάθε είδους, έχουν πολύ καλή χρήση του χώρου, καθώς οι πλευρικοί τοίχοι ανεβαίνουν απότομα. Είναι σχετικά εύκολο να στηθούν ακόμη και με δυνατό αέρα και είναι πολύ σταθερές. Ωστόσο, οι σκηνές τούνελ είναι αρκετά μεγάλες για την μεταφορά και πρέπει κατά την τοποθέτηση να πασσαλωθούν πολύ καλά.

Οι ταχέως ανεγερμένες σκηνές(pop-up, αυτόματες) τοποθετούνται και αποσυναρμολογούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στην έξυπνη σχεδίασή τους. Η εξωτερική σκηνή είναι ήδη συνδεδεμένη με την εσωτερική σκηνή και ο σκελετός δεν θέλει χώρια εγκατάσταση. Έτσι, είναι ο τέλειος σύντροφος για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολύ χρόνο για να τοποθετήσουν τη σκηνή τους.

Οι σκηνές Vis-a-Vis είναι οι ιδανικοί σύντροφοι για οικογενειακές διακοπές. Η δομή είναι σαν μια σκηνή σήραγγας(τούνελ) αλλά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σκηνής είναι η διαίρεση των καμπίνων ύπνου. Οι καμπίνες ύπνου δεν είναι η μία δίπλα στην άλλη αλλά απέναντι και το σαλόνι βρίσκεται ανάμεσα στις δύο καμπίνες ύπνου.