Ποια είναι η AL-KO

Σχετικά με την AL-KO

Η εταιρία AL-KO ιδρύθηκε από τον Alois Kober, ο οποίος γεννήθηκε το 1908 στο Edenhausen. Με την καθοδήγηση από τον πατέρα του ο Kurt Kober ασχολείται με την μηχανική και το 1952 ιδρύεται η εταιρία, η οποία αρχικά ασχολείται με γεωργικά μηχανήματα.

Μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρία αρχίζει και την κατασκευή φρένων για τρέιλερ και εξαρτημάτων όπως ροδάκια και ποδαράκια. Ο αριθμός των εργαζόμενων ξεπερνάει τους 30.

Το 1958 ιδρύεται η θυγατρική εταιρία Schwabengeraete GMBH Grosskoetz για την προώθηση όλων των προϊόντων στην γερμανική αγορά εκτός από εκείνα στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Ο αριθμός των εργαζόμενων ξεπερνάει τους 150.

Την επόμενη δεκαετία κατασκευάζονται εργοστάσια σε διάφορα σημεία στην Ευρώπη (Ιταλία, Αυστρία) για την καλύτερη διανομή των προϊόντων σε περισσότερες χώρες.

ΤΟ 1967 και 1968 σχεδιάζονται και κατασκευάζονται διάφοροι τύποι σασί για τροχόσπιτα.

Το 1970 κατασκευάζονται περισσότερα εργοστάσια σε χώρες όπως, Αγγλία, Γαλλία και Ελβετία.

Το 1974 ο αριθμός των εργαζόμενων στην εταιρία ξεπερνάει τους 1.200.

Την δεκαετία του ’70 η εταιρία ξεκινάει δραστηριότητες και στον τομέα της εναλλακτικής ενέργειας, με τις αντλίες θερμότητας και τους ηλιακούς συλλέκτες.

Την δεκαετία του ’80 δημιουργείτε η AL-KO CONSULTING-ENGINEERING GMBH για τη διαχείριση υπηρεσιών εντός της AL-KO ομάδας με τους εργαζόμενους να φτάνουν τους 2.000.

Την δεκαετία του ΄90 η AL-KO αναλαμβάνει την Aero Tech Gesellschaft für Klima-und Kältetechnik GmbH (εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλιματισμό ψύξης και της τεχνολογίας), της Φρανκφούρτης, και αρχίζει με την παραγωγή του κλιματισμού καταψύκτες και κρύο επιμελητήρια. Ακόμη δημιουργείτε κοινή επιχείρηση στην Κίνα και επιπλέον η AL-KO Koetz είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο DIN ISO. Οι εργαζόμενοι πλέον αγγίζουν τους 3.500.

Μετά το 2000 ιδρύεται θυγατρική εταιρία στη Λετονία και ακόμη η AL-KO αναλαμβάνει την RTN-Goett SAS στη Γαλλία, κατασκευαστή αξόνων, φρένων και άλλων εξαρτημάτων της τεχνολογίας των οχημάτων.