Ιστορικό

Η ιστορία μας

Αγαπητοί Φίλοι,

Καλώς ήλθατε στο χώρο της Hobby Hellas-Ζαμπέτας

Συνοπτικά θα σας παρουσιάσουμε το χρονικό της επιχείρησής μας, που ίδρυσε το 1975 ο πατέρας μας, Χρήστος Ζαμπέτας, και συνεχίζουμε εμείς τα παιδιά του.

 • 1975

  Ο Χρήστος Ζαμπέτας δημιουργεί μία αρχικά μικρή επιχείρηση με είδη εξοχής, την οποία επεκτείνει σταδιακά, εισάγοντας προϊόντα από τη Γερμανία.

 • 1978

  Στα πλαίσια μιας έρευνας αγοράς στο χώρο του τροχόσπιτου, επισκέπτεται διάφορα εργοστάσια στην Eυρώπη, μεταξύ αυτών και της Hobby. Μένοντας εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις της Hobby (η οποία μόλις είχε γιορτάσει τα 10 χρόνια ζωής) και το νέο εργοστάσιο στις εγκαταστάσεις των 31.000 τ.μ., με 580 εργαζόμενους και ημερήσια παραγωγή 54 τροχόσπιτα, παίρνει την απόφαση, με τη σημαντική βοήθεια και στήριξη της συζύγου του Thurid, να κάνει το μεγάλο άλμα και να επεκτείνει την επιχείρηση με τα είδη εξοχής σε εταιρεία εισαγωγής τροχοσπίτων, την οποία πρωτοστεγάζει στην οδό Αιγαίου 10, στην Κηφισιά.Μια μεγάλη και ριψοκίνδυνη απόφαση, καθότι το τροχόσπιτο εκείνη την εποχή δεν ήταν η πρώτη επιλογή διακοπών στην Ελλάδα. Από τον ιδιοκτήτη της Hobby, ναυπηγό-μηχανολόγο Harald Striewski, αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα της εισαγωγής των τροχοσπίτων Hobby στην Ελλάδα. Στη Δυτική Ευρώπη τα τροχόσπιτα αυτά ήταν τα πρώτα σε πωλήσεις, αφού συνδύαζαν ποιότητα, εξοπλισμό και ελκυστικές τιμές.

 • 1979

  Η Hobby στη Γερμανία επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της σε 38.500 τ.μ. Εξ' αυτών τα 15.000 τ.μ. συγκροτούν στεγασμένους χώρους. Tαυτόχρονα συμπληρώνει τα 50.000 κατασκευασθέντα τροχόσπιτα. H επιχείρηση του Xρ. Zαμπέτα προβάλλεται στα επίσημα διαφημιστικά έντυπα της Hobby ως αποκλειστικός αντιπρόσωπός της στην Eλλάδα.

 • 1981

  Πρώτη συμμετοχή του Χρήστου Ζαμπέτα και της Hobby στη ΔΕΘ, καθώς και στην Έκθεση Κατοικίας στο Ζάππειο με την τροχοβίλα Hobby.

 • 1984

  Ξεκινά συνεργασία με τον όμιλο MEHLER CAMPING που κατασκευάζει υψηλής ποιότητας σκηνές και προεκτάσεις, μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες στο χώρο κατασκευής σκηνών. Ταυτόχρονα συμπληρώνει την γκάμα των προσφερομένων σκηνών με τα προϊόντα της DWT, εισάγοντας έτσι στον ελληνικό χώρο ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η ευρωπαϊκή αγορά.

 • 1990

  Η ημερήσια παραγωγή τροχοσπίτων της Hobby στη Γερμανία φθάνει τα 100. Oι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 900. Tο Μάιο του 1991 η συνολική παραγωγή ξεπερνά τα 200.000 τροχόσπιτα.

 • 1993

  Η επιχείρηση του Χρήστου Ζαμπέτα με την ανοδική της πορεία αναζητά πλέον νέο, επαρκή για τις ανάγκες της, χώρο στέγασης. Έτσι, μεταφέρεται στον ιδιόκτητο χώρο των 4,5 στρεμμάτων, με 1.220 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων, στο 18ο χλμ. της επαρχιακής οδού Θεσ/νίκης-Ν. Μηχανιώνας, όπου δραστηριοποιείται έως σήμερα. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη των πελατών απέναντι στη συνέπεια και την υπευθυνότητά του, δημιουργούν τις προϋποθέσεις καθιέρωσής του ως του πρώτου κατόχου ολοκληρωμένης μονάδας για τη περιποίηση και τη φροντίδα του τροχόσπιτου στην Ελλάδα. Ξεκινά η εισαγωγή ελαφρώς μεταχειρισμένων τροχόσπιτων, δημιουργείται τμήμα ανταλλακτικών της Hobby, καθώς και άλλων εταιρειών τροχοσπίτων, τμήμα αξεσουάρ, και συνεργείο επισκευής και συντήρησης. Τα μεταχειρισμένα τροχόσπιτα ελέγχονται εξονυχιστικά, τόσο στο τόπο αγοράς, όσο και στον χώρο της εταιρείας, γι’ αυτό και παραδίδονται στους πελάτες με εγγύηση 2 ετών ως προς τη στεγανότητα τους και 1 έτους για τον ηλεκτρομηχανολογικό τους εξοπλισμό. Έτσι δημιουργούνται οι βάσεις για νέες προοπτικές της επιχείρησης του Χρήστου Ζαμπέτα, αφού πλέον κινείται δυναμικά στο χώρο, με πολλούς νέους πελάτες διατηρώντας όμως και τους παλιούς.

 • 1994

  Στη Γερμανία η συνολική παραγωγή της Hobby ξεπερνά τα 250.000 τροχόσπιτα. Στην επιχείρηση του Χρήστου Ζαμπέτα συμμετέχει ενεργά πλέον ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, Aντώνης, ο οποίος πρωταρχικά αναλαμβάνει την πλήρη μηχανογράφηση του Τμήματος Ανταλλακτικών. Η μηχανογράφηση αυτή, σε συνδυασμό με την εισαγωγή ανταλλακτικών και αξεσουάρ απ' ευθείας από τις κατασκευαστικές εταιρείες, έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση εισαγωγή περισσότερων προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές. Σημαντικό μερίδιο στην κατακόρυφη άνοδο των πωλήσεων σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ τροχοσπίτων, έχει και η συνεργασία με τη γερμανική FRANKANA, που εκδίδει τον πολυσέλιδο κατάλογο των 500 σελίδων με 13.000 είδη που αφορούν το τροχόσπιτο, το κάμπιγκ, την εξοχή, τις διακοπές στη θάλασσα και το βουνό. H επιτυχία αυτή εστιάζεται στη δυνατότητα άμεσης παραγγελίας των προϊόντων από τους πελάτες μέσω των κωδικών του καταλόγου και τη γρήγορη εξυπηρέτησή τους.

 • 1997

  Η Hobby Γερμανίας γιορτάζει τα 30 χρόνια ζωής και η εταιρεία μας τα 19 χρόνια συνεργασίας και αποκλειστικής εισαγωγής των Hobby στην Ελλάδα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Hobby προβάλλεται ως αποκλειστική επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

 • 2002

  Mετά την απρόσμενη απώλεια του Χρήστου Ζαμπέτα, την επιχείρηση αναλαμβάνουν τα παιδιά του, Aντώνης, Aλέξανδρος και Xρήστος, και, με την αγάπη και εμπιστοσύνη των πελατών, συνεχίζουν το έργο του.

 • 2003

  Επεκτείνοντας τις προοπτικές της νέας μας εταιρείας ξεκινάει η αποκλειστική εισαγωγή των τροχοσπίτων FENDT. Ήδη από το 1997 η FENDT είχε εξαγοραστεί από την Hobby. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ακόμα από τα ποιοτικότερα τροχόσπιτα της γερμανικής και ευρωπαϊκής αγοράς.

 • 2005

  Για πρώτη φορά αναλαμβάνουμε την εισαγωγή των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων της Hobby, προωθώντας έτσι νέους τύπους διακοπών. Mε συνέπεια και αξιοπιστία, ευελιξία και ανταγωνιστικότητα, προχωράμε στο μέλλον.

 • 2007

  Η εταιρία μας ξεκινάει συνεργασία και με την γερμανική εταιρία κατασκευής αυτοκινούμενων και τροχόσπιτων CARADO. Έτσι μπορούμε να προσφέρουμε πλέον οχήματα οικονομικότερα αλλά πάντοτε με την γερμανική ποιότητα κατασκευής. Επίσης η εταιρία μας φέρνει στην αγορά το ιδιαίτερο τροχόσπιτο για δύο, Caretta, μια εναλλακτική λύση διακοπών.

 • 2009

  Πλέον είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίες διαθέτοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο, άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό και πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα ανταλλακτικά των μεγάλων εταιριών του χώρου. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μέσα από μια τεράστια γκάμα από αξεσουάρ και είδη εξοχής στις καλύτερες τιμές της αγοράς.